Curry met kidneybonen en zoete aardappel
Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.
Aan de slag
Doe de kidneybonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onderstaan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.
Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken. Serveer de curry met de rijst.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Curry met kidneybonen en zoete aardappel
Deze goedgevulde milde Indiase curry is lactosevrij.
hoofdgerecht
null personen
960 kcal
50 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Doe de kidneybonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onderstaan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm.
Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken. Serveer de curry met de rijst.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gedroogde kidneybonen
1 ui
1 teen knoflook
3 cm verse gember
200 g zoete aardappelen
2 el arachideolie
½ el Euroma by Jonnie Boer garam masala
295 g gegrilde rode paprika's in pot
400 ml kokosmelk
1 courgette
300 g kipdijfilet
200 g diepvries tuinerwten
300 g basmatirijst
Dit heb je nodig
staafmixer