Pittige zoete-aardappelspread
Wat een goed idee: groenten op brood. Zo haal je die 250 gram per dag makkelijk!
Aan de slag
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2 cm en kook in een laagje water in 8 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en doe ze in een hoge beker.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ook in de beker. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de inhoud toe, samen met de garam masala. Pureer tot een spread en breng eventueel op smaak met zout.
Pittige zoete-aardappelspread
Wat een goed idee: groenten op brood. Zo haal je die 250 gram per dag makkelijk!
bijgerecht
null personen
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes van 2 cm en kook in een laagje water in 8 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en doe ze in een hoge beker.
Halveer de rode peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ook in de beker. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg de inhoud toe, samen met de garam masala. Pureer tot een spread en breng eventueel op smaak met zout.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete aardappelen
½ rode peper
150 g kikkererwten in blik
1 tl garam masala
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker