Gestoofde zuurkool met gehakt en zoete aardappel
Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel.
Aan de slag
Doe de zuurkool in een vergiet en laat uitlekken. Doe de zuurkool met het water, de vadouvan, de boter en wat peper in een pan. Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.
Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul.
Snijd ondertussen de paprika's in ringen en bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn. Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree.
Meng ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over de borden en garneer met de rest van de bieslook.
Gestoofde zuurkool met gehakt en zoete aardappel
Lekker: een anders-dan-anders puree, met kokosmelk en zoete aardappel.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de zuurkool in een vergiet en laat uitlekken. Doe de zuurkool met het water, de vadouvan, de boter en wat peper in een pan. Laat 15 min. met de deksel schuin op de pan op laag vuur stoven.
Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het gehakt, peper en eventueel zout in 7 min. rul.
Snijd ondertussen de paprika's in ringen en bak 5 min. mee met het gehakt. Roer regelmatig. Snijd de bieslook fijn. Giet de zoete aardappel af en laat goed uitlekken. Doe terug in de pan en stamp met de kokosmelk tot puree.
Meng ⅔ van de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel de puree, zuurkool en het gehakt over de borden en garneer met de rest van de bieslook.
bereidingstip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g zuurkool naturel
100 ml kraanwater
2 tl vadouvan kruidenmix
20 g ongezouten roomboter
1 kg zoete aardappel
½ el traditionele olijfolie
600 g rundergehakt
2 zoete puntpaprika's
25 g verse bieslook
100 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
pureestamper