Gepaneerde schelvis & zoete aardappel
De kenmerkende hergisting op de fles en de unieke kruidenbalans van Affligem bier zijn dé perfecte ingrediënten voor extra smaaksensatie.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en voeg ⅔ van de boter en de helft van de vadouvan toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng door de zoete-aardappelpuree. Breng eventueel op smaak met zout.
Meng in een kom de bloem, het bier, en ei tot een beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een andere kom de panko en vadouvan.
Verdeel de schelvis in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal ze eerst door het bierbeslag en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de vis met de puree en de peultjes.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Gepaneerde schelvis & zoete aardappel
De kenmerkende hergisting op de fles en de unieke kruidenbalans van Affligem bier zijn dé perfecte ingrediënten voor extra smaaksensatie.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Giet af en voeg ⅔ van de boter en de helft van de vadouvan toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng door de zoete-aardappelpuree. Breng eventueel op smaak met zout.
Meng in een kom de bloem, het bier, en ei tot een beslag. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng in een andere kom de panko en vadouvan.
Verdeel de schelvis in 4 gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Haal ze eerst door het bierbeslag en vervolgens door de panko. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Kook ondertussen de peultjes 2 min. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Serveer de vis met de puree en de peultjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zoete aardappel
75 g ongezouten roomboter
2 el vadouvan kruidenmix
1 rode peper
100 g tarwebloem
100 ml Affligem Blond
1 middelgroot ei
50 g panko Japans paneermeel
500 g verse schelvis
400 g verse peultjes
Dit heb je nodig
staafmixer