Groenteburgers
bewaar
bewaar

Groenteburgers

Een burger van wel 4 soorten groente op een lekkere bol met tzatziki: dat is écht lekker.

45 min. bereiden / 30 min. wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper grof. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bloemkoolroosjes in stukjes van ca. een ½ cm.

Verhit 2 el olie voor 4 personen in een koekenpan en bak de ui en gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, bloemkool en vadouvan toe en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe. Meng het groentemengsel met de gestampte aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen en vorm een burger per persoon van het mengsel. Laat de burgers 30 min. afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

Doe de panko in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Haal de burgers eerst door het ei en daarna door de panko. Herhaal zodat de burgers dubbel gepaneerd zijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer halverwege.

Halveer ondertussen de broodjes. Leg op elk broodje wat veldsla, een burger en verdeel de tzatziki erover. Dek af met de bovenkant en serveer direct.

variatietipDeze burgers zijn perfect om je restjes in te verwerken. Zoals een restje gekookte aardappelen en of restjes groenten.
bewaartipJe kunt de burgers tot het gebruik van de panko een dag vooruit maken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Groenteburgers

Een burger van wel 4 soorten groente op een lekkere bol met tzatziki: dat is écht lekker.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig