Groenteburgers
Een burger van wel 4 soorten groente op een lekkere bol met tzatziki: dat is écht lekker.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper grof. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bloemkoolroosjes in stukjes van ca. een ½ cm.
Verhit 2 el olie voor 4 personen in een koekenpan en bak de ui en gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, bloemkool en vadouvan toe en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe. Meng het groentemengsel met de gestampte aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen en vorm een burger per persoon van het mengsel. Laat de burgers 30 min. afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
Doe de panko in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Haal de burgers eerst door het ei en daarna door de panko. Herhaal zodat de burgers dubbel gepaneerd zijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de broodjes. Leg op elk broodje wat veldsla, een burger en verdeel de tzatziki erover. Dek af met de bovenkant en serveer direct.
Groenteburgers
Een burger van wel 4 soorten groente op een lekkere bol met tzatziki: dat is écht lekker.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper grof. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bloemkoolroosjes in stukjes van ca. een ½ cm.
Verhit 2 el olie voor 4 personen in een koekenpan en bak de ui en gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, bloemkool en vadouvan toe en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe. Meng het groentemengsel met de gestampte aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen en vorm een burger per persoon van het mengsel. Laat de burgers 30 min. afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
Doe de panko in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Haal de burgers eerst door het ei en daarna door de panko. Herhaal zodat de burgers dubbel gepaneerd zijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer halverwege.
Halveer ondertussen de broodjes. Leg op elk broodje wat veldsla, een burger en verdeel de tzatziki erover. Dek af met de bovenkant en serveer direct.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g vastkokende aardappelen
2 cm verse gember
1 ui
1 rode paprika
200 g bloemkoolroosjes
8 el (arachide)olie
35 g vadouvan kruidenmix
150 g diepvries tuinerwten
100 g panko Japans paneermeel
3 middelgrote eieren
4 bruine bollen
35 g veldsla
150 g tzatzikisalade
Dit heb je nodig
pureestamper