Spruitjesgratin met zoete aardappel
Spruitjes saai? Nee hoor, helemaal niet met kaas en zoete aardappel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Snijd ondertussen de bieslook grof en rasp de kaas. Meng de aardappelpuree voorzichtig met de spruitjes en bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de ovenschaal. Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
Spruitjesgratin met zoete aardappel
Spruitjes saai? Nee hoor, helemaal niet met kaas en zoete aardappel.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de spruitjes in ca. 8 min. beetgaar en giet af. Snijd ondertussen de bieslook grof en rasp de kaas. Meng de aardappelpuree voorzichtig met de spruitjes en bieslook en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de ovenschaal. Meng de kaas met de panko en strooi over de stamppot. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g geschoonde spruitjes
25 g verse bieslook
200 g Goudse belegen komijnekaas 48+
900 g zoete-aardappelpuree
50 g panko Japans paneermeel
Dit heb je nodig
rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)