Homemade kaasschnitzels met gepofte zoete aardappel
Poffen maar, die zoete aardappel! En de kaas, die loopt zo de schnitzel uit.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
Snijd ondertussen de korst van de kaas. Halveer de kaas in de lengte en halveer deze plakken ook in de lengte. Meng de bloem met peper in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Doe de panko ook in een ander diep bord. Haal de kaasplakken achtereenvolgens door de bloem, wentel door het ei en door de panko. Zorg ervoor dat de kaas helemaal bedekt is met de panko.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kaasschnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin en krokant. De kaas begint een beetje te smelten en bakt daardoor een beetje aan. Keer halverwege voorzichtig met behulp van een spatel.
Maak ondertussen de salade. Schaaf de komkommer in schuine plakjes, laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de dille fijn. Meng de komkommer, zilveruitjes, dille en sla in een ruime kom. Schep om met de dressing.
Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Snijd de aardappelen open en bestrooi met peper. Verdeel de aardappelen, schnitzels en salade over borden en serveer.
Homemade kaasschnitzels met gepofte zoete aardappel
Poffen maar, die zoete aardappel! En de kaas, die loopt zo de schnitzel uit.
hoofdgerecht
null personen
1010 kcal
45 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt de vork er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.
Snijd ondertussen de korst van de kaas. Halveer de kaas in de lengte en halveer deze plakken ook in de lengte. Meng de bloem met peper in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Doe de panko ook in een ander diep bord. Haal de kaasplakken achtereenvolgens door de bloem, wentel door het ei en door de panko. Zorg ervoor dat de kaas helemaal bedekt is met de panko.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kaasschnitzels op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin en krokant. De kaas begint een beetje te smelten en bakt daardoor een beetje aan. Keer halverwege voorzichtig met behulp van een spatel.
Maak ondertussen de salade. Schaaf de komkommer in schuine plakjes, laat de zilveruitjes uitlekken en snijd de dille fijn. Meng de komkommer, zilveruitjes, dille en sla in een ruime kom. Schep om met de dressing.
Neem de aardappelen uit de oven en verwijder voorzichtig de folie. Snijd de aardappelen open en bestrooi met peper. Verdeel de aardappelen, schnitzels en salade over borden en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 zoete aardappelen
530 g Zaanlander jong belegen 48+ kaas
50 g tarwebloem
2 middelgrote eieren
75 g panko
6 el arachideolie
1 komkommer
320 g zoetzure zilveruitjes
7½ g verse dille
100 g botersla
4 el yoghurtdressing bieslook
Dit heb je nodig
aluminiumfolie