Aardappel-witloftaart
Witlof met ham en kaas in een nieuw jasje. Romig, zoutig en knapperig in één ovenschaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronken witlof. Kook het witlof 10 min., laat de stronken uitlekken en halveer ze.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 min. Hak de noten grof. Klop het ei los met een vork en roer het door de aardappelpuree. Schep de puree in de bakvorm. Leg de gehalveerde witlofstronkjes met de punten naar het midden op de puree. Verdeel de ham erover.
Verdeel de ui, walnoten en kaas erover. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd de aardappel-witloftaart in punten en serveer.
Aardappel-witloftaart
Witlof met ham en kaas in een nieuw jasje. Romig, zoutig en knapperig in één ovenschaal.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronken witlof. Kook het witlof 10 min., laat de stronken uitlekken en halveer ze.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui 5 min. Hak de noten grof. Klop het ei los met een vork en roer het door de aardappelpuree. Schep de puree in de bakvorm. Leg de gehalveerde witlofstronkjes met de punten naar het midden op de puree. Verdeel de ham erover.
Verdeel de ui, walnoten en kaas erover. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd de aardappel-witloftaart in punten en serveer.
vegatip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
600 g witlof
1 el ongezouten roomboter
50 g ongebrande walnoten
1 middelgroot scharrelei
800 g verse aardappelpuree
3 plakken achterham
300 g geraspte jong belegen Zaanlander kaas 48+