'Croque-madame'
Geïnspireerd door de klassieke Franse 'tosti': de croque madame! Met Nederlandse kaas en ham en een gebakken eitje on top! En dat gebakken eitje (en bechamel) is het verschil met een croque monsieur.
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn. Halveer de plakken kaas in de breedte. Besmeer 1 kant van elk sneetje brood met een 1⁄2 tl mosterd en beleg met een plak kaas. Leg op de helft van de sneetjes brood 1 plak ham en leg er vervolgens een sneetje brood met kaas op. Druk licht aan. Besmeer de buitenkant van de tosti’s met de helft van de boter.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de tosti’s per 2 in 8 min. goudgeel, keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak spiegeleieren.
Leg de tosti’s op de borden en leg het ei erop. Breng op smaak met peper en bestrooi met de bieslook.
Croque madame
Instructievideo - 02:31 min.
'Croque-madame'
Geïnspireerd door de klassieke Franse 'tosti': de croque madame! Met Nederlandse kaas en ham en een gebakken eitje on top! En dat gebakken eitje (en bechamel) is het verschil met een croque monsieur.
null personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn. Halveer de plakken kaas in de breedte. Besmeer 1 kant van elk sneetje brood met een 1⁄2 tl mosterd en beleg met een plak kaas. Leg op de helft van de sneetjes brood 1 plak ham en leg er vervolgens een sneetje brood met kaas op. Druk licht aan. Besmeer de buitenkant van de tosti’s met de helft van de boter.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Bak de tosti’s per 2 in 8 min. goudgeel, keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Verhit ondertussen de rest van de boter in een grote koekenpan en bak spiegeleieren.
Leg de tosti’s op de borden en leg het ei erop. Breng op smaak met peper en bestrooi met de bieslook.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6¼ g verse bieslook
4 plakken Zaanlander jong 48+
8 sneetjes Vloerbroden wit
4 tl dijonmosterd
4 plakken Limburgse achterham
50 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
aluminiumfolie