Hartige cruffins met ham en kaas
bewaar
bewaar

Hartige cruffins met ham en kaas

Een croissant in een muffinvorm bakken is de hit op alle social kanalen. Als je het proeft begrijp je wel waarom!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Rol het croissantdeeg uit, met de lange kant naar je toe,en verdeel het deeg in de breedte in 3 gelijke stukken. Druk per stuk de stippellijn dicht.

Bestrijk de stukken met ⅔ kruidenboter en verdeel de ham en kaas erover. Rol het deeg vanaf de lange kant op. Snijd de rollen met een scherp mes in de lengte doormidden, zodat je 2 helften hebt waarin je alle laagjes ziet. Vorm van elk stuk met je handen een nestje (soort slakkenhuis) en leg in een muffinholte. Bak ca. 20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vorm.

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Smelt de rest van de kruidenboter en meng ¾ van de bieslook erdoor. Bestrijk de warme cruffins met de boter en bestrooi met de rest van de bieslook.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige cruffins met ham en kaas

Een croissant in een muffinvorm bakken is de hit op alle social kanalen. Als je het proeft begrijp je wel waarom!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig