Hartige cruffins met ham en kaas
Een croissant in een muffinvorm bakken is de hit op alle social kanalen. Als je het proeft begrijp je wel waarom!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Rol het croissantdeeg uit, met de lange kant naar je toe,en verdeel het deeg in de breedte in 3 gelijke stukken. Druk per stuk de stippellijn dicht.
Bestrijk de stukken met ⅔ kruidenboter en verdeel de ham en kaas erover. Rol het deeg vanaf de lange kant op. Snijd de rollen met een scherp mes in de lengte doormidden, zodat je 2 helften hebt waarin je alle laagjes ziet. Vorm van elk stuk met je handen een nestje (soort slakkenhuis) en leg in een muffinholte. Bak ca. 20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vorm.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Smelt de rest van de kruidenboter en meng ¾ van de bieslook erdoor. Bestrijk de warme cruffins met de boter en bestrooi met de rest van de bieslook.
Hartige cruffins met ham en kaas
Een croissant in een muffinvorm bakken is de hit op alle social kanalen. Als je het proeft begrijp je wel waarom!
null porties
330 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de kaas. Rol het croissantdeeg uit, met de lange kant naar je toe,en verdeel het deeg in de breedte in 3 gelijke stukken. Druk per stuk de stippellijn dicht.
Bestrijk de stukken met ⅔ kruidenboter en verdeel de ham en kaas erover. Rol het deeg vanaf de lange kant op. Snijd de rollen met een scherp mes in de lengte doormidden, zodat je 2 helften hebt waarin je alle laagjes ziet. Vorm van elk stuk met je handen een nestje (soort slakkenhuis) en leg in een muffinholte. Bak ca. 20 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vorm.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Smelt de rest van de kruidenboter en meng ¾ van de bieslook erdoor. Bestrijk de warme cruffins met de boter en bestrooi met de rest van de bieslook.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g jong belegen 48+ kaas
340 g super croissantdeeg
60 g kruidenboter
100 g flinterdunne achterham
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
muffinvorm (6 holtes, ingevet)