Verse spaghetti met groentesaus
Comfortfood op z'n Italiaans.
Aan de slag
Snijd het ontbijtspek fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Was de tomaten en snijd in partjes. Voeg het gehakt en de knoflook toe aan het ontbijtspek en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.
Voeg de tomatensaus, tomatenpartjes, het water en wat peper toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur stoven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rucola met de walnoten en besprenkel met de rest van de olie.
Verdeel de pasta over diepe borden, schep de tomatensaus erop en serveer met de salade. Bestrooi de pasta met de kaas.
Verse spaghetti met groentesaus
Comfortfood op z'n Italiaans.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het ontbijtspek fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Was de tomaten en snijd in partjes. Voeg het gehakt en de knoflook toe aan het ontbijtspek en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.
Voeg de tomatensaus, tomatenpartjes, het water en wat peper toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur stoven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rucola met de walnoten en besprenkel met de rest van de olie.
Verdeel de pasta over diepe borden, schep de tomatensaus erop en serveer met de salade. Bestrooi de pasta met de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
85 g ontbijtspek
2 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
5 trostomaten
300 g rundergehakt
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons & prei
350 ml tomato frito
100 ml water
500 g verse spaghetti all'uovo
85 g rucola
25 g ongebrande walnoten
50 g geraspte jong belegen Zaanlander kaas 48+