Zelfgemaakte vissticks met spicy korstje
Heerlijk met een puree van zoete aardappel en prei.
Aan de slag
Snijd de schelvis in repen (4 repen per persoon) en bestrooi met peper en eventueel zout. Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem. Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 10 min. gaar. Kook de laatste 2 min. de prei mee.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vissticks in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Giet de aardappelen en prei af en laat goed uitlekken. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paprika erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de vissticks.
Zelfgemaakte vissticks met spicy korstje
Heerlijk met een puree van zoete aardappel en prei.
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de schelvis in repen (4 repen per persoon) en bestrooi met peper en eventueel zout. Klop de eieren los in een diep bord en meng de shichimi met de panko in een ander diep bord. Vul een derde bord met de bloem. Haal de vis achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan in 10 min. gaar. Kook de laatste 2 min. de prei mee.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paprika's en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vissticks in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Giet de aardappelen en prei af en laat goed uitlekken. Voeg de kokosmelk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Meng de paprika erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de vissticks.
variatietip:
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse schelvis
2 middelgrote eieren
1 el Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
50 g panko Japans paneermeel
2 el tarwebloem
1 kg zoete aardappel
400 g gesneden prei
1 zak puntpaprikamix
4 el (arachide)olie
100 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
pureestamper