Zeewierburger
Pittige types gezocht voor deze heerlijke, Japanse vegaburger. Meer spice? Doe er dan nog wat hete chili- of pepersaus op.
25 min. bereiden / 20 min. oventijd / 30 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prak de tofu met een vork of pureestamper fijn en doe in een kom.
Snijd de gedroogde zeewier fijn en laat in een kommetje met water 10 min. wellen. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit. Schil en rasp de gember. Doe samen met het zeewier, ei, de panko, miso en shischimi togarashi bij de tofu. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer de burgers, leg de broodjes erbij en bak nog eens ca. 10 min.
Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakken. Meng de ijsbergsla met de mayonaise. Neem de broodjes en burgers uit de oven. Halveer en beleg achtereenvolgens met de ijsbergsla, een burger, tomaat en augurk en dek af met de bovenkant.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Zeewierburger
Pittige types gezocht voor deze heerlijke, Japanse vegaburger. Meer spice? Doe er dan nog wat hete chili- of pepersaus op.
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt. Verwarm de oven voor op 220 °C. Prak de tofu met een vork of pureestamper fijn en doe in een kom.
Snijd de gedroogde zeewier fijn en laat in een kommetje met water 10 min. wellen. Giet af en knijp het overtollige vocht eruit. Schil en rasp de gember. Doe samen met het zeewier, ei, de panko, miso en shischimi togarashi bij de tofu. Meng door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers ca. 10 min. in het midden van de oven. Keer de burgers, leg de broodjes erbij en bak nog eens ca. 10 min.
Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakken. Meng de ijsbergsla met de mayonaise. Neem de broodjes en burgers uit de oven. Halveer en beleg achtereenvolgens met de ijsbergsla, een burger, tomaat en augurk en dek af met de bovenkant.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu
10 g gedroogd zeewier
3 cm verse gember
6 el panko Japans paneermeel
1 middelgroot ei
2 zakjes Saitaku mix voor miso soup
2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi
4 afbakspeltbroodje
2 tomaten
4 augurken
100 g fijngesneden ijsbergsla
4 el wasabimayonaise
Dit heb je nodig
theedoek
kom
pureestamper
bakpapier