Ovenschotel met zuurkool en gehakt
Wat eten we vandaag: zuurkool uit de oven! Verstopt onder een dakje van aardappelpuree en met gehakt. Vergeet vooral niet de kaas op de bovenkant!
Aan de slag
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen). Stamp de aardappelen met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de uien op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 25-30 min. in de oven.
Ovenschotel met zuurkool en gehakt
Wat eten we vandaag: zuurkool uit de oven! Verstopt onder een dakje van aardappelpuree en met gehakt. Vergeet vooral niet de kaas op de bovenkant!
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen). Stamp de aardappelen met het kookvocht tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt met de uien op middelhoog vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak 25-30 min. in de oven.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 middelgrote uien
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
520 g zuurkool
100 g pittige geraspte kaas 45+
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)