Ovenschotel met gehakt en groente
Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes.
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de wortel en tomaten toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Ovenschotel met gehakt en groente
Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en laat wat afkoelen. Snijd in dunne plakjes. Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Voeg de wortel en tomaten toe en warm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
vegatip:
algemeen:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
1 middelgrote ui
250 g winterpeen
2 preien
2 el traditionele olijfolie
400 g rundergehakt
400 g tomatenblokjes in blik
150 g pittige geraspte kaas 45+
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)