Tajine van groente en witte bonen
Tajine is zowel de naam van het gerecht als van de pan waarin het traditioneel wordt gemaakt. Deze pan wordt veel in de Marokkaanse, Tunesische en Algerijnse keuken gebruikt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de winterpeen, snijd in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in parten.
Verhit de olie in een stoofpan of tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Roer af en toe door. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2-3 cm.
Verdeel de aardappel en de peen over de pan, bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Voeg het water toe en laat met de tajinedeksel 40 min stoven.
Snijd de peterselie fijn. Schep de bonen met het vocht, de rozijnen en peterselie de laatste 5 min. door de aardappel en wortelstoof.
Tajine van groente en witte bonen
Tajine is zowel de naam van het gerecht als van de pan waarin het traditioneel wordt gemaakt. Deze pan wordt veel in de Marokkaanse, Tunesische en Algerijnse keuken gebruikt. Geen tajine in huis? Gebruik dan een grote braadpan met deksel.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
15 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de winterpeen, snijd in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in parten.
Verhit de olie in een stoofpan of tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Roer af en toe door. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2-3 cm.
Verdeel de aardappel en de peen over de pan, bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Voeg het water toe en laat met de tajinedeksel 40 min stoven.
Snijd de peterselie fijn. Schep de bonen met het vocht, de rozijnen en peterselie de laatste 5 min. door de aardappel en wortelstoof.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
3 tenen knoflook
50 g verse gember
500 g winterpenen
4 el traditionele olijfolie
1 kg vastkokende aardappel
2 el ras el hanout
200 ml water
15 g verse peterselie
400 g limabonen in blik
100 g rozijnen
Dit heb je nodig
tajinedeksel Ah spaaractie