Basisrecept aardappel-broccoli traybake
Het basisrecept voor een budgetproof avondmaal met maar 5 ingrediënten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten van 2 cm. Snijd de uien in kwarten. Snijd de broccoli in roosjes, snijd de stronk in stukjes van 2 cm.
Verdeel de aardappel, ui en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout, schep om en bak in de oven in ca. 35 min. goudgeel en knapperig.
Meng ondertussen de rest van de olie met de helft van de ras el hanout, peper en eventueel zout.
Haal de traybake uit de oven en verdeel over de borden.
Basisrecept aardappel-broccoli traybake
Het basisrecept voor een budgetproof avondmaal met maar 5 ingrediënten.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten van 2 cm. Snijd de uien in kwarten. Snijd de broccoli in roosjes, snijd de stronk in stukjes van 2 cm.
Verdeel de aardappel, ui en broccoli over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout, schep om en bak in de oven in ca. 35 min. goudgeel en knapperig.
Meng ondertussen de rest van de olie met de helft van de ras el hanout, peper en eventueel zout.
Haal de traybake uit de oven en verdeel over de borden.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
4 middelgrote uien
500 g broccoli
3 el milde olijfolie
1½ el ras el hanout
Dit heb je nodig
bakpapier
traybake (AH Spaaractie)