Ovenschotel met zuurkool en gehakt
Zuurkoolschotel met gehakt, aardappelpuree, appelmoes en kaas: need we say more?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op laag vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zuurkool met de appelmoes.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
Puree maken
Instructievideo - 03:22 min.
Ovenschotel met zuurkool en gehakt
Zuurkoolschotel met gehakt, aardappelpuree, appelmoes en kaas: need we say more?
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt op laag vuur in 5 min. rul. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zuurkool met de appelmoes.
Verdeel de helft van de aardappelpuree over de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens het gehakt, de zuurkool en de rest van de puree erover. Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rundergehakt
250 g zuurkool
150 g appelmoes 0%
450 g verse aardappelpuree
50 g geraspte Goudse oude kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)