Zuurkool met kaascrumble
Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.
Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Zuurkool
Instructievideo - 04:12 min.
Zuurkool met kaascrumble
Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
10 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.
Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg zuurkool
350 g magere rookworsten
400 g verse ananasstukjes
100 g ongezouten roomboter
150 g tarwebloem
100 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 25 cm)