Hamrolletjes met zuurkool en kaas
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de aardappels in vieren en kook in 10-12 min. gaar. Rasp de kaas grof.
Smelt de boter in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg de volgende scheut melk pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de zuurkool af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over de plakjes ham en rol op.
Giet de aardappels af en verdeel over de ovenschaal. Schenk de helft van de saus erover en leg de hamrolletjes erop. Verdeel vervolgens de rest van de saus erover. Bak 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de aardappels in vieren en kook in 10-12 min. gaar. Rasp de kaas grof.
Smelt de boter in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg al roerend met een garde de melk in delen toe. Voeg de volgende scheut melk pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de zuurkool af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over de plakjes ham en rol op.
Giet de aardappels af en verdeel over de ovenschaal. Schenk de helft van de saus erover en leg de hamrolletjes erop. Verdeel vervolgens de rest van de saus erover. Bak 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappelen
150 g Goudse belegen komijnekaas 48+
40 g ongezouten roomboter
40 g tarwebloem
400 ml halfvolle melk
750 g zuurkool naturel
12 plakjes schouderham
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)