Zuurkoolschotel van Eugénie
bewaar
bewaar

Zuurkoolschotel van Eugénie

Zoals zuurkool het lekkerst is: met appel, mosterd en kaas.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ½ cm en kook ze 10 min. in weinig water met zout. Giet ze af.

Verhit in een hapjespan ⅓ van de boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem de helft van de spekreepjes uit de pan en houd achter. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Schep de zuurkool met de appel en de mosterd door de rest van de spekreepjes. Stoof de zuukool met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.

Smelt ondertussen in een pan met dikke bodem de rest van de boter. Roer de bloem er in één keer door en bak 1 min. mee zonder te kleuren. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot een gladde saus. Laat de kaas in de saus smelten en breng op smaak met peper.

Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Schenk de kaassaus over de aardappelen, verdeel de overgebleven spekreepjes erover. Zet de schaal ca. 20 min. in het midden van de oven, zodat een knapperig goudbruin korstje ontstaat.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkoolschotel van Eugénie

Zoals zuurkool het lekkerst is: met appel, mosterd en kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig