Zuurkoolstamppot met blokjes kaas
Deze zuurkoolstamppot staat deze winter in de basis. Met maar 5 ingrediënten staat ie namelijk zo op tafel om punten te scoren.
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kaas in stukjes van 1 cm en schep door de stamppot. Verdeel de stamppot over diepe borden.
Zuurkoolstamppot met blokjes kaas
Deze zuurkoolstamppot staat deze winter in de basis. Met maar 5 ingrediënten staat ie namelijk zo op tafel om punten te scoren.
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kaas in stukjes van 1 cm en schep door de stamppot. Verdeel de stamppot over diepe borden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
1¼ kg zuurkool naturel
200 ml halfvolle melk
200 g oude kaas 48+
Dit heb je nodig
hoge braadpan met deksel (ø 22 cm, AH Spaaractie)
pureestamper