Zuurkoolstamppot met gedroogde abrikoos
Een zuurkoolstamppot met iets extra's. Namelijk het zoete van gedroogde abrikoos. Wedden dat je 'm niet meer anders wil?
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de abrikozen in dunne reepjes en schep ⅔ door de stamppot. Verdeel de stamppot over diepe borden en bestrooi met de rest van de abrikoosreepjes.
Zuurkoolstamppot met gedroogde abrikoos
Een zuurkoolstamppot met iets extra's. Namelijk het zoete van gedroogde abrikoos. Wedden dat je 'm niet meer anders wil?
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg na 10 min. kooktijd toe aan de aardappelen.
Giet de aardappelen en zuurkool af, voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de abrikozen in dunne reepjes en schep ⅔ door de stamppot. Verdeel de stamppot over diepe borden en bestrooi met de rest van de abrikoosreepjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
1¼ kg zuurkool naturel
200 ml halfvolle melk
190 g gedroogde abrikozen
Dit heb je nodig
hoge braadpan met deksel (ø 22 cm, AH Spaaractie)
pureestamper