Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook
bewaar
bewaar

Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook

Spruitjes doen het goed bij vlees, vis én vega hoofdgerechten. Met een gesmolten botersaus met citroen en honing krijgen ze ook nog eens meer smaak en een zijdezacht laagje. Dat wordt extra opscheppen.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de harde uiteinden van de groene en paarse spruiten en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer grote spruiten in de lengte. Spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.

Verhit de olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de spruitjes toe en bak ze ca. 6 min. Schep af en toe om.

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Rasp de gele schil van de halve citroen en roer met de honing door de gesmolten boter.

Schenk de botersaus over de gebakken spruiten en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

variatietipSpruiten over? Maak op 'derde' kerstdag spruitjes met appel en hazelnoten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroerbakte paarse en groene spruiten met knoflook

Spruitjes doen het goed bij vlees, vis én vega hoofdgerechten. Met een gesmolten botersaus met citroen en honing krijgen ze ook nog eens meer smaak en een zijdezacht laagje. Dat wordt extra opscheppen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig