Galette met appel en hazelnoten (advertorial)
bewaar
bewaar

Galette met appel en hazelnoten (advertorial)

Appeltaart, maar nét even anders dan je misschien gewend bent. Namelijk als galette met spijs, vanille en hazelnoten.

25 min. bereiden / 30 min. oventijd / 2 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd 200 g roomboter in blokjes en leg 15 min. in de vriezer. Meng de bloem met het zout kort in de keukenmachine. Voeg de blokjes boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn en kruimelig deeg. Blijf het deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het ijswater erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1.5 uur in de koelkast rusten.

Schil en snijd ondertussen de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwarten elk in 4 plakjes. Smelt de rest van de boter met de fruitstroop in een (hapjes)pan op middelhoog vuur. Haal van het vuur en schep de appelplakjes erdoor. Laat staan tot gebruik. Hak de hazelnoten grof.

Haal het deeg uit de koelkast en laat 5 min. staan. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 35 cm. Plaats het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de amandelspijs in dunne plakjes. Bedek het deeg ermee en laat 4 cm van de rand vrij.

Leg de appelplakjes in een spiraal op de spijs. Vouw de randen van het deeg erover.

Klop het ei los en besmeer met de bakkwast de randen van het deeg. Bak in 25-30 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven, besmeer de randen van het deeg met het stroopmengsel. Besprenkel de appels met de rest van de stroop. Laat 15 min. afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met het vanille-extract lobbig. Serveer met de galette.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Galette met appel en hazelnoten (advertorial)

Appeltaart, maar nét even anders dan je misschien gewend bent. Namelijk als galette met spijs, vanille en hazelnoten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig