Appeltaart met amandelspijs
bewaar
bewaar

Appeltaart met amandelspijs

Bijna te mooi om aan te snijden, deze appeltaart met amandelspijs. Bijna...

25 min. bereiden / 50 min. oventijd / 45 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Meng de bloem, suiker en het zout. Snijd de boter klein, voeg toe en vorm een kruimelig mengsel. Voeg ⅓ van de eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed hiermee de bodem en randen van de springvorm tot halverwege en prik gaatjes in de bodem.

Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling (bijv. witte bonen). Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bijna gaar. Neem uit de oven​, verwijder de vulling en het bakpapier en zet nog 5 min. terug in de oven. ​Haal eruit en laat de bodem ​helemaal afkoelen​. Bestrijk vervolgens met ¼ van de jam.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop de rest van de eieren luchtig. Roer met een vork het rasp en amandelspijs erdoor. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met het citroensap.

Verdeel de spijs over de taartbodem, leg de appel erop en bestrooi met de kaneel. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven. Bestrijk met de rest van de jam en laat afkoelen.

combinatietipLekker met crème fraîche.
bewaartipJe kunt de taart 1-2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appeltaart met amandelspijs

Bijna te mooi om aan te snijden, deze appeltaart met amandelspijs. Bijna...

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig