Appeltaart met amandelspijs
Bijna te mooi om aan te snijden, deze appeltaart met amandelspijs. Bijna...
Aan de slag
Meng de bloem, suiker en het zout. Snijd de boter klein, voeg toe en vorm een kruimelig mengsel. Voeg ⅓ van de eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed hiermee de bodem en randen van de springvorm tot halverwege en prik gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling (bijv. witte bonen). Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bijna gaar. Neem uit de oven, verwijder de vulling en het bakpapier en zet nog 5 min. terug in de oven. Haal eruit en laat de bodem helemaal afkoelen. Bestrijk vervolgens met ¼ van de jam.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop de rest van de eieren luchtig. Roer met een vork het rasp en amandelspijs erdoor. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met het citroensap.
Verdeel de spijs over de taartbodem, leg de appel erop en bestrooi met de kaneel. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven. Bestrijk met de rest van de jam en laat afkoelen.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Appeltaart met amandelspijs
Bijna te mooi om aan te snijden, deze appeltaart met amandelspijs. Bijna...
nagerecht
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Meng de bloem, suiker en het zout. Snijd de boter klein, voeg toe en vorm een kruimelig mengsel. Voeg ⅓ van de eieren toe en kneed tot een soepel deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg met de deegroller uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed hiermee de bodem en randen van de springvorm tot halverwege en prik gaatjes in de bodem.
Leg bakpapier op het deeg en vul met de blindbakvulling (bijv. witte bonen). Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bijna gaar. Neem uit de oven, verwijder de vulling en het bakpapier en zet nog 5 min. terug in de oven. Haal eruit en laat de bodem helemaal afkoelen. Bestrijk vervolgens met ¼ van de jam.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Klop de rest van de eieren luchtig. Roer met een vork het rasp en amandelspijs erdoor. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Besprenkel met het citroensap.
Verdeel de spijs over de taartbodem, leg de appel erop en bestrooi met de kaneel. Bak de taart ca. 30 min. in het midden van de oven. Bestrijk met de rest van de jam en laat afkoelen.
combinatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g tarwebloem
75 g fijne kristalsuiker
1 mespunt zout
50 g ongezouten roomboter
3 middelgrote scharreleieren
1 kg blindbakvulling
4 el abrikozenjam
1 citroen
300 g amandelspijs
1 kg Elstar appel
1 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
deegroller
springvorm (∅ 24 cm)
bakpapier