Galette met herfstfruit
Klassieke galette met een vulling van appel, peer en bramen.
Aan de slag
Snijd de koude boter in blokjes. Meng het meel met de bloem, kokosbloesemsuiker en het zout. Voeg de boter toe en maak er met koele handen grove kruimels van.
Voeg de helft van de eieren toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg wat koud water toe als het deeg niet soepel wordt. Maak van het deeg een platte bal en rol deze tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 35 cm. Rol met het bakpapier op en leg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels en peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Leg het deeg op de bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 5 cm vrij.
Snijd de spijs in dunne plakjes en leg in een laag op de bodem. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Verdeel de appel, peer en bramen erover. Laat de rand vrij. Pers de helft van de citroen uit. Besprenkel het fruit met citroensap. Vouw de deegrand over het fruit. Klop het andere ei los. Bestrijk de rand ermee en bestrooi de rand met de rietsuiker. Bak de galette in 40-45 min. goudbruin en gaar.
Herfstfruitgalette
Instructievideo - 00:46 min.
Galette met herfstfruit
Klassieke galette met een vulling van appel, peer en bramen.
nagerecht
null personen
445 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de koude boter in blokjes. Meng het meel met de bloem, kokosbloesemsuiker en het zout. Voeg de boter toe en maak er met koele handen grove kruimels van.
Voeg de helft van de eieren toe en kneed snel tot een soepel deeg. Voeg wat koud water toe als het deeg niet soepel wordt. Maak van het deeg een platte bal en rol deze tussen 2 vellen bakpapier met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 35 cm. Rol met het bakpapier op en leg in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de appels en peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Leg het deeg op de bakplaat en verwijder het bovenste vel bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, laat aan de randen 5 cm vrij.
Snijd de spijs in dunne plakjes en leg in een laag op de bodem. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Verdeel de appel, peer en bramen erover. Laat de rand vrij. Pers de helft van de citroen uit. Besprenkel het fruit met citroensap. Vouw de deegrand over het fruit. Klop het andere ei los. Bestrijk de rand ermee en bestrooi de rand met de rietsuiker. Bak de galette in 40-45 min. goudbruin en gaar.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g volkorenmeel
125 g tarwebloem
75 g kokosbloesemsuiker
1 mespunt zout
2 middelgrote eieren
2 Royal Gala appels
2 Conference handperen
200 g amandelspijs
1 citroen
150 g bramen
1 el ruwe rietsuiker
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier