Peren en bramen met kruimeldeeg
Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de handperen, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in 2 parten. Doe de peren en bramen in een hapjespan en bestrooi met de basterdsuiker en port. Laat de suiker op laag vuur in 10 min. smelten. Schep af en toe voorzichtig om. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers een helft uit. Meng het sap en rasp door het fruit. Schep het fruit met het kookvocht in een ovenschaal.
Doe de bloem samen met de in blokjes gesneden boter en een mespunt zout in een ruime kom. Kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Kneed de rietsuiker er snel met je handen door. Verdeel de hazelnoten met het kruimeldeeg over het fruit. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.
Peren en bramen met kruimeldeeg
Instructievideo - 02:55 min.
Peren en bramen met kruimeldeeg
Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in.
nagerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Schil de handperen, halveer in de lengte en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in 2 parten. Doe de peren en bramen in een hapjespan en bestrooi met de basterdsuiker en port. Laat de suiker op laag vuur in 10 min. smelten. Schep af en toe voorzichtig om. Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers een helft uit. Meng het sap en rasp door het fruit. Schep het fruit met het kookvocht in een ovenschaal.
Doe de bloem samen met de in blokjes gesneden boter en een mespunt zout in een ruime kom. Kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Kneed de rietsuiker er snel met je handen door. Verdeel de hazelnoten met het kruimeldeeg over het fruit. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 handperen
250 g bramen
50 ml rode port
60 g lichtbruine basterdsuiker
1 citroen
1 mespunt zout
100 g ongezouten roomboter
150 g tarwebloem
75 g rietsuiker
50 g ongebrande hazelnoten
Dit heb je nodig
ovenschaal