Kruimeldeeg
Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alle ingrediënten klaar om snel te kunnen werken. Snijd de boter in kleine blokjes om het verkruimelen zo makkelijk mogelijk te maken. Doe de boter met het zout in een ruime kom.
Voeg de bloem toe en kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Door dit snel te doen, wordt de boter niet zacht en krijg je geen klonten. Meng de suiker er met je handen door.
Verdeel de kruimels over een ovenschaal gevuld met bijvoorbeeld fruit en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Kruimeldeeg
Brosse kruimels, in een kwartiertje klaar. Daarna over het lekkerste seizoensfruit de oven in!
nagerecht
null personen
390 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C en zet alle ingrediënten klaar om snel te kunnen werken. Snijd de boter in kleine blokjes om het verkruimelen zo makkelijk mogelijk te maken. Doe de boter met het zout in een ruime kom.
Voeg de bloem toe en kneed snel met je vingertoppen tot kruimels. Door dit snel te doen, wordt de boter niet zacht en krijg je geen klonten. Meng de suiker er met je handen door.
Verdeel de kruimels over een ovenschaal gevuld met bijvoorbeeld fruit en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
1 mespunt zout
150 g tarwebloem
75 g rietsuiker