Citroentaartjes met rozemarijn
Lekker frisse en toch romige vulling op knapperige koek.
Aan de slag
Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een grote kom de bloem, 40 g rietsuiker, fijngesneden rozemarijn en het zout.
Kneed de blokjes boter erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg 1 tot 2 el koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een bal en verpak deze in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
Vet de vormpjes in met wat boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken en bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven en laat in 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers alle vruchten uit. Doe de yoghurt en de rietsuiker in een kom en klop 3 min. met een mixer tot de suiker is opgelost. Voeg een voor een de eieren toe. Mix het citroensap en -rasp door het mengsel tot het een gladde massa wordt. Schenk de vulling in de vormpjes en bak in ca. 20 min. gaar. Neem de taartjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Dek de taartjes af met vershoudfolie en zet ze nog 1 uur in de koelkast. Snijd de rest van de rozemarijntakjes in gelijke stukjes en garneer de citroentaartjes ermee.
Citroentaartjes met rozemarijn
Lekker frisse en toch romige vulling op knapperige koek.
nagerecht
null personen
515 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een grote kom de bloem, 40 g rietsuiker, fijngesneden rozemarijn en het zout.
Kneed de blokjes boter erdoor tot een kruimelig deeg. Voeg 1 tot 2 el koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een bal en verpak deze in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.
Vet de vormpjes in met wat boter. Verdeel het deeg in gelijke stukken en bekleed de vormpjes ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de taartjes ca. 15 min. in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven en laat in 15 min. afkoelen. Laat de oven aan staan.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers alle vruchten uit. Doe de yoghurt en de rietsuiker in een kom en klop 3 min. met een mixer tot de suiker is opgelost. Voeg een voor een de eieren toe. Mix het citroensap en -rasp door het mengsel tot het een gladde massa wordt. Schenk de vulling in de vormpjes en bak in ca. 20 min. gaar. Neem de taartjes uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Dek de taartjes af met vershoudfolie en zet ze nog 1 uur in de koelkast. Snijd de rest van de rozemarijntakjes in gelijke stukjes en garneer de citroentaartjes ermee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 takjes rozemarijn
180 g patent tarwebloem
140 g rietsuiker
1 mespunt zout
80 g ongezouten roomboter
1 el kraanwater
3 citroenen
225 g Griekse yoghurt
2 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
quichevormpjes (Ø 10 cm)
mixer