Delia Smith's rabarber-sinaasappelmuffins
bewaar
bewaar

Delia Smith's rabarber-sinaasappelmuffins

Smaken van lente en zomer gevangen in deze verse muffins. Kom maar op met de zon!

20 min. bereiden / 30 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de rabarber in blokjes van 1.5 cm.

Zeef de bloem, bakpoeder en het zout (hoog) boven een kom. Smelt de boter en laat licht afkoelen. Klop in een andere kom het amandelmeel, sinaasappelsap en -rasp, het ei, de bruine basterdsuiker en de gesmolten boter. Doe het bloemmengsel terug in de zeef en zeef boven het eimengsel. Spatel het bloemmengsel in ca. 15 sec. door het botermengsel. Klop of roer niet – gewoon spatelen. Spatel de rabarber er snel door (niet roeren).

Zet de papieren muffinvormpjes in de 6 holtes van de vorm. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi de demerara- of rietsuiker erover en bak ze ca. 30 min. in het midden van de oven, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. Haal de muffins uit de oven en zet ze direct op een taartrooster om af te koelen.

algemeenBron: De Kunst van het bakken, Delia Smith

Delia Smith's rabarber-sinaasappelmuffins

Instructievideo - 03:25 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Delia Smith's rabarber-sinaasappelmuffins

Smaken van lente en zomer gevangen in deze verse muffins. Kom maar op met de zon!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig