Citroentaart
Aan de slag
Splits het ei. Meng in een kom de bloem en 2 el basterdsuiker met het zout. Voeg de dooier, boter en het water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 min. rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg het bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in ca. 15 min. lichtbruin en stevig. Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog ca. 10 min.
Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen. Pers alle citroenen uit. Klop het eiwit van het gesplitste ei met de andere eieren los met de rest van de basterdsuiker. Roer het citroensap, het citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.
Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in ca. 30 min. stevig worden. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
Blind bakken
Instructievideo - 00:50 min.
Citroentaart
null porties
420 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Splits het ei. Meng in een kom de bloem en 2 el basterdsuiker met het zout. Voeg de dooier, boter en het water toe en kneed snel tot een samenhangende deegbal. Laat de deegbal afgedekt in de koelkast 30 min. rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het aanrecht en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap, ca. 3 cm groter dan de vorm. Vet de taartvorm in. Bekleed de taartvorm met het deeg. Leg het bakpapier op het deeg en vul het met de blindbakvulling. Bak de taartbodem in ca. 15 min. lichtbruin en stevig. Verwijder de blindbakvulling en het papier en bak de taartbodem nog ca. 10 min.
Boen de citroen schoon, rasp de schil van de helft van de citroen. Pers alle citroenen uit. Klop het eiwit van het gesplitste ei met de andere eieren los met de rest van de basterdsuiker. Roer het citroensap, het citroenrasp en de slagroom erdoor. Schenk het ei-citroenmengsel voorzichtig in de taartbodem.
Schuif de taart in de oven en laat de citroenvulling in ca. 30 min. stevig worden. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote eieren
175 g patent tarwebloem
155 g lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
100 g ongezouten roomboter
1 el kraanwater
2 citroenen
75 ml verse slagroom
175 g poedersuiker
Dit heb je nodig
deegroller
lage taartvorm (Ø 26 cm)
bakpapier
blindbakvulling