Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
bewaar
bewaar

Boterkoek met rozemarijn en abrikozen

Mmm, verse boterkoek. Probeer daar maar eens van af te blijven!

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de hazelnoten grof. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn.

Zeef de bloem en suiker boven een kom. Snijd de boter in 3 plakken en leg op het bloemmengsel. Snijd met twee messen de boter in kleine stukjes. Voeg de abrikozen, hazelnoten, rozemarijn en het zout toe aan het bloemmengsel. Kneed met koele handen snel tot een samenhangende deegbal.

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vorm op de bakplaat een koek van het deeg. Klop het ei los met het water. Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei. Bak de boterkoek in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

algemeenDe plaatkoek wordt mooi vierkant door zelf van bakpapier een bakvorm op maat te vouwen en deze in de hoeken met paperclips vast te zetten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Boterkoek met rozemarijn en abrikozen

Mmm, verse boterkoek. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig