Appel-perencrumble met kruidnoten
Crumble maken? Maak (met je kids) deze appel-perencrumble met kruidnoten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 2 cm. Meng het fruit met de speculaaskruiden, 1 el bloem en 2 el rietsuiker (per 4 personen). Doe het fruitmengsel in de ingevette ovenschaal.
Doe de kruidnoten in een zip-lockzak-je of een schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp. Snijd de koude boter in blokjes. Meng de verkruimelde kruidnoten met de rest van de bloem, de suiker, de havermout, het zout en blokjes boter met je handen tot een kruimelig deeg. Wrijf hierbij de boter tussen je vingers door de andere ingrediënten.
Verdeel het kruimelmengsel over het fruit in de ovenschaal, zodat alles bedekt is. Bak de crumble 20-25 min. in het midden van de oven.
Appel-perencrumble met kruidnoten
Instructievideo - 00:52 min.
Appel-perencrumble met kruidnoten
Crumble maken? Maak (met je kids) deze appel-perencrumble met kruidnoten.
nagerecht
null personen
575 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 2 cm. Meng het fruit met de speculaaskruiden, 1 el bloem en 2 el rietsuiker (per 4 personen). Doe het fruitmengsel in de ingevette ovenschaal.
Doe de kruidnoten in een zip-lockzak-je of een schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp. Snijd de koude boter in blokjes. Meng de verkruimelde kruidnoten met de rest van de bloem, de suiker, de havermout, het zout en blokjes boter met je handen tot een kruimelig deeg. Wrijf hierbij de boter tussen je vingers door de andere ingrediënten.
Verdeel het kruimelmengsel over het fruit in de ovenschaal, zodat alles bedekt is. Bak de crumble 20-25 min. in het midden van de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 elstar-appels
2 Conference peren
2 tl speculaaskruiden
55 g tarwebloem
100 g rietsuiker
80 g kruidnoten
100 g ongezouten roomboter
75 g grove havermoutvlokken
1 mespunt zout
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)