Kruidnoten + 3 kruidnoten variaties
Sinterklaas tipt: 3 variaties op kruidnoten! Ga jij voor mango & sinaasappel? Of voor pecan-karamel... Mmm..
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de roomboter, basterdsuiker, speculaaskruiden, het bakmeel en zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk toe. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Kruidnoten + 3 kruidnoten variaties
Sinterklaas tipt: 3 variaties op kruidnoten! Ga jij voor mango & sinaasappel? Of voor pecan-karamel... Mmm..
null personen
295 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de roomboter, basterdsuiker, speculaaskruiden, het bakmeel en zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk toe. Vorm een bal van het deeg, verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 el halfvolle melk
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier