Pepernoten uit de airfryer
In de volksmond zeggen we pepernoten, maar dit zijn officieel eigenlijk kruidnoten. En met dit handige recept kun je ze gewoon in de airfryer maken. Daar wordt Sint wel blij van!
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
Duw de bolletjes lichtjes plat, vet het rooster van de airfryer in en leg de bolletjes erop. Zet het rooster in de airfryer. Bak de pepernoten in delen 8 min. tot gaar en goudbruin. Schud halverwege. Haal de pepernoten uit de airfryer en laat helemaal afkoelen.
Pepernoten uit de airfryer
In de volksmond zeggen we pepernoten, maar dit zijn officieel eigenlijk kruidnoten. En met dit handige recept kun je ze gewoon in de airfryer maken. Daar wordt Sint wel blij van!
null porties
250 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de boter in blokjes en laat op kamertemperatuur komen. Kneed de boter, suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en het zout door elkaar. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt.
Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 lange rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukjes tot een balletje. Verwarm de airfryer voor op 200 °C.
Duw de bolletjes lichtjes plat, vet het rooster van de airfryer in en leg de bolletjes erop. Zet het rooster in de airfryer. Bak de pepernoten in delen 8 min. tot gaar en goudbruin. Schud halverwege. Haal de pepernoten uit de airfryer en laat helemaal afkoelen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
125 g donkere basterdsuiker
2 el speculaaskruiden
250 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
4 el halfvolle melk
Dit heb je nodig
airfryer