Kruimelige appeltaart
Nog lekkerder dan oma's (of opa's) appeltaart!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de appel met een dunschiller. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in dunne plakken van ongeveer 1 cm breed. Schil de peer. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken peer in blokjes van ongeveer 2 cm.
Hak de pecannoten in grove stukjes. Vet de bakvorm in met de olie. Gebruik een keukenpapiertje om de olie uit te smeren. Schep de appel, peer en blauwe bessen in een grote kom. Bestrooi met de helft van de koek- en speculaaskruiden. Schep even om met een houten lepel. Verdeel het appel-peermengsel over de bodem van de bakvorm. Spoel de kom om, die heb je zo weer nodig.
Maak het kruimeldeeg. Roer in de grote kom de pecannoten, havermout, gepofte spelt en de rest van de koek- en speculaaskruiden door elkaar. Doe de ahornsiroop erbij en roer even goed door met een houten lepel. Verdeel de kruimels over de bakvorm met fruit. Bak 20 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is. Kijk halverwege de baktijd even in de oven. Wordt de bovenkant erg donker? Trek dan de ovenwanten aan en haal de taart even uit de oven, dek af met aluminiumfolie en zet weer terug. Haal de taart uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen voor je de taart gaat eten. Let op: hij valt een beetje uit elkaar. Dat hoort.
Kruimelige appeltaart
Nog lekkerder dan oma's (of opa's) appeltaart!
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de appel met een dunschiller. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken appel in dunne plakken van ongeveer 1 cm breed. Schil de peer. Snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de stukken peer in blokjes van ongeveer 2 cm.
Hak de pecannoten in grove stukjes. Vet de bakvorm in met de olie. Gebruik een keukenpapiertje om de olie uit te smeren. Schep de appel, peer en blauwe bessen in een grote kom. Bestrooi met de helft van de koek- en speculaaskruiden. Schep even om met een houten lepel. Verdeel het appel-peermengsel over de bodem van de bakvorm. Spoel de kom om, die heb je zo weer nodig.
Maak het kruimeldeeg. Roer in de grote kom de pecannoten, havermout, gepofte spelt en de rest van de koek- en speculaaskruiden door elkaar. Doe de ahornsiroop erbij en roer even goed door met een houten lepel. Verdeel de kruimels over de bakvorm met fruit. Bak 20 minuten in het midden van de oven, tot de bovenkant knapperig is. Kijk halverwege de baktijd even in de oven. Wordt de bovenkant erg donker? Trek dan de ovenwanten aan en haal de taart even uit de oven, dek af met aluminiumfolie en zet weer terug. Haal de taart uit de oven. Laat 10 minuten afkoelen voor je de taart gaat eten. Let op: hij valt een beetje uit elkaar. Dat hoort.
dieettip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Elstar appel
1 peer
75 g ongezouten pecannoten
1 el zonnebloemolie
100 g verse blauwe bessen
2 tl koek- en speculaaskruiden
70 g grove havermoutvlokken
20 g 100% spelt gepoft
1½ el ahornsiroop
Dit heb je nodig
bakvorm (20 x 20 cm)