Overnight oats met noten en abrikozen
Laat je havermout net als jij een nachtje slapen en de volgende ochtend zit je fris en fruitig aan je gezonde ontbijt.
10 min. bereiden / 8 uur wachten
7 ingrediënten
Aan de slag
Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.
Overnight oats met noten en abrikozen
Laat je havermout net als jij een nachtje slapen en de volgende ochtend zit je fris en fruitig aan je gezonde ontbijt.
null personen
10 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Rasp de appels met schil grof. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de havermout met de appel, ⅔ van de abrikozen, de koek- en speculaaskruiden en melk. Roer goed en zet 8 uur (een nacht) afgedekt in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pecannoten en pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
Doe de overnight oats in kommen en bestrooi met de noten, pitten en de rest van de abrikozen.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Elstar appels
60 g gedroogde gewelde abrikozen
125 g volkoren havermout
1 tl koek- en speculaaskruiden
550 ml halfvolle melk
50 g ongebrande pecannoten
2 el pompoenpitten