Bramen-kersencrumble
bewaar
bewaar

Bramen-kersencrumble

Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk!

10 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de bramen en kersen ontdooid zijn.

Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is.

Hak de walnoten fijn. Meng de rietsuiker en walnoten door het deegmengsel en verdeel het gelijkmatig over het fruitmengsel. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.

combinatietipDe rest van de walnoten smaakt lekker in tzatziki. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bramen-kersencrumble

Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig