Bramen-kersencrumble
Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de bramen en kersen ontdooid zijn.
Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is.
Hak de walnoten fijn. Meng de rietsuiker en walnoten door het deegmengsel en verdeel het gelijkmatig over het fruitmengsel. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Bramen-kersencrumble
Vers fruit in de ovenschaal. Kruimeldeeg erover. Nog even in de oven en... serveren met crème fraîche. Heerlijk!
null personen
630 kcal
10 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de bramen en kersen ontdooid zijn.
Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in de ingevette ovenschaal. Snijd de koude boter in blokjes. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is.
Hak de walnoten fijn. Meng de rietsuiker en walnoten door het deegmengsel en verdeel het gelijkmatig over het fruitmengsel. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de crème fraîche.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries kersen
250 g diepvries bramen
60 g lichtbruine basterdsuiker
75 g ongezouten roomboter
100 g zelfrijzend bakmeel
50 g ongebrande walnoten
100 g rietsuiker
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 20 cm)