Worteltaartjes (carrot cakes)
Deze carrot cake snij je in 12 kleine stukjes. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of als traktatie.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.
Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.
Hoe moet ik raspen?
Instructievideo - 01:38 min.
Worteltaartjes (carrot cakes)
Deze carrot cake snij je in 12 kleine stukjes. Het perfecte gebakje voor bij de koffie of als traktatie.
null porties
445 kcal
25 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt op laag vuur de boter en roer met een garde de suiker en de honing erdoor tot een gladde massa. Klop nu de eieren erdoorheen. Roer het bakmeel erdoor tot je een dik beslag krijgt. Rasp de wortel, hak de walnoten grof en schep erdoorheen.
Vet de bakvorm in. Lepel het beslag in de bakvorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar. Laat de taart buiten de oven 15 min. afkoelen. Pers de limoen uit. Roer de roomkaas met het limoensap en de poedersuiker tot een romige crème. Bestrijk de taart met de limoencrème. Snijd de worteltaart in 12 stukken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
100 g lichtbruine basterdsuiker
100 g vloeibare honing
2 middelgrote scharreleieren
250 g zelfrijzend bakmeel
300 g winterpenen
110 g ongebrande walnoten
1 limoen
150 g roomkaas naturel
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)