Carrot cake cupcakes
De kleine variant van de beroemde carrot cake. Daar wil je er toch stiekem twee van?
Aan de slag
Splits 1/4 van de eieren en klop het eiwit los. Bestrijk de rozenblaadjes er dun mee. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Bestrooi de blaadjes rondom met de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats ca. 5 uur drogen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de winterpeen, hak de walnoten grof en boen de citroen schoon. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de rest van de eieren met de basterdsuiker tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg de olie toe en klop nog 2 min. Spatel voorzichtig de wortel erdoor en daarna het bakmeel, de kaneel, walnoten en rozijnen. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.
Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm verder afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de roomkaas los met de poedersuiker. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 1 el sap toe en roer tot een gladde massa. Zet afgedekt in de koelkast. Bestrijk de afgekoelde cakejes ermee en garneer met de gesuikerde rozenblaadjes.
Cupcakes maken
Instructievideo - 08:15 min.
Carrot cake cupcakes
De kleine variant van de beroemde carrot cake. Daar wil je er toch stiekem twee van?
nagerecht
null porties
430 kcal
45 min. bereiden
300 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Splits 1/4 van de eieren en klop het eiwit los. Bestrijk de rozenblaadjes er dun mee. Zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Bestrooi de blaadjes rondom met de kristalsuiker. Laat ze op een droge plaats ca. 5 uur drogen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de winterpeen, hak de walnoten grof en boen de citroen schoon. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de rest van de eieren met de basterdsuiker tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg de olie toe en klop nog 2 min. Spatel voorzichtig de wortel erdoor en daarna het bakmeel, de kaneel, walnoten en rozijnen. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cupcakes in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.
Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm en laat ze vervolgens uit de vorm verder afkoelen. Klop ondertussen met een mixer de roomkaas los met de poedersuiker. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en 1 el sap toe en roer tot een gladde massa. Zet afgedekt in de koelkast. Bestrijk de afgekoelde cakejes ermee en garneer met de gesuikerde rozenblaadjes.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
2 witte rozen
6 el fijne kristalsuiker
125 g winterpeen
50 g ongebrande walnoten
1 citroen
125 g donkere basterdsuiker
150 ml zonnebloemolie
150 g zelfrijzend bakmeel
½ tl gemalen kaneel
2 el blanke rozijnen
300 g roomkaas naturel
200 g poedersuiker
Dit heb je nodig
mini-muffinvorm met 12 uitsparingen (4-5 cm)
papieren cakevormpjes