Worteltjestaart (carrot cake)
bewaar
bewaar

Worteltjestaart (carrot cake)

Door de heerlijke smaken van de carrot cake vergeet je dat je ook nog winterpeen eet! Extra lekker met de frosting.

20 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 150 ºC. Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine en doe ze samen met de sinaasappelrasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom.

Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe.

Schep het beslag in de ingevette brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Meng de zuivelspread met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap (per taart) in een kom. Bestrijk de taart ermee.

serveertipGarneer eventueel met worteltjes van marsepein.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Worteltjestaart (carrot cake)

Door de heerlijke smaken van de carrot cake vergeet je dat je ook nog winterpeen eet! Extra lekker met de frosting.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig