Carrot cake (wortelcake)
Carrot cake is van oorsprong Amerikaans, maar inmiddels is-ie hier ook favoriet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schil de winterpeen en rasp fijn. Hak de noten grof.
Smelt 150 g boter (per cake) in een steelpan. Mix met een mixer of garde de gesmolten boter met de suiker en eieren in een kom.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, kaneel en het zout erboven en spatel erdoor. Roer de winterpeen, rozijnen en de helft van de noten erdoor.
Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in de oven in ca. 50 min. gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de taart om te testen op gaarheid. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de springvorm. Verwijder de vorm en laat nog ca. 3 uur afkoelen.
Snijd ondertussen de rest van de boter in blokjes. Klop met de mixer de blokjes boter met de roomkaas en vanillesuiker in 4 min. luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderkant met de helft van de roomkaas. Leg de bovenkant van de taart erop en bestrijk die met de rest van de roomkaas. Verdeel de rest van de noten erover.
Carrot cake (wortelcake)
Carrot cake is van oorsprong Amerikaans, maar inmiddels is-ie hier ook favoriet.
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Schil de winterpeen en rasp fijn. Hak de noten grof.
Smelt 150 g boter (per cake) in een steelpan. Mix met een mixer of garde de gesmolten boter met de suiker en eieren in een kom.
Zeef het zelfrijzend bakmeel, kaneel en het zout erboven en spatel erdoor. Roer de winterpeen, rozijnen en de helft van de noten erdoor.
Verdeel het beslag over de vorm en bak de taart in de oven in ca. 50 min. gaar. Prik na 45 min. met een satéprikker in het midden van de taart om te testen op gaarheid. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de springvorm. Verwijder de vorm en laat nog ca. 3 uur afkoelen.
Snijd ondertussen de rest van de boter in blokjes. Klop met de mixer de blokjes boter met de roomkaas en vanillesuiker in 4 min. luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Snijd de taart horizontaal doormidden. Bestrijk de onderkant met de helft van de roomkaas. Leg de bovenkant van de taart erop en bestrijk die met de rest van de roomkaas. Verdeel de rest van de noten erover.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
300 g winterpeen
100 g ongebrande walnoten
180 g fijne kristalsuiker
3 scharreleieren
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl gemalen kaneel
½ tl zout
80 g blanke rozijnen
200 g verse roomkaas
8 g vanillesuiker
125 g poedersuiker
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm, ingevet)
bakpapier