Kersttulband
Op en top feest, deze mooie, klassieke tulband met sukade en rozijnen. Vrolijk Kerstmis!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep in een kom de rozijnen en sukade om met (per cake) 1-2 el bakmeel, zo zakken ze in het beslag minder snel naar de bodem. Zeef de rest van het bakmeel boven een andere kom.
Klop in een beslagkom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker met demixer in ca. 10 min. tot een crèmekleurige, romige massa. Klop de eieren er een voor een door; voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal door botermengsel is opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toe en meng met een spatel luchtig door het beslag. Spatel de rozijnen en sukade er ook luchtig door. Doe het beslag over in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
Schuif de vorm op het rooster in het midden van de oven en laat de tulband in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken (erin gestoken satéstokje komt er dan droog uit). Neem de tulband uit de oven en laat 10 min. in de vorm afkoelen.
Maak de rand van de tulband voorzichtig met je vingertoppen los, zodat er lucht tussen tulband en vorm komt. Leg het rooster op de vorm, keer samen om en verwijder de vorm. Laat de tulband op het rooster afkoelen. Zet voor het serveren de tulband op een schaal en bestuif royaal met poedersuiker.
Kersttulband
Op en top feest, deze mooie, klassieke tulband met sukade en rozijnen. Vrolijk Kerstmis!
null porties
240 kcal
30 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep in een kom de rozijnen en sukade om met (per cake) 1-2 el bakmeel, zo zakken ze in het beslag minder snel naar de bodem. Zeef de rest van het bakmeel boven een andere kom.
Klop in een beslagkom de boter, basterdsuiker en vanillesuiker met demixer in ca. 10 min. tot een crèmekleurige, romige massa. Klop de eieren er een voor een door; voeg pas het volgende ei toe als het vorige helemaal door botermengsel is opgenomen. Voeg het zelfrijzend bakmeel in drie tot vier keer toe en meng met een spatel luchtig door het beslag. Spatel de rozijnen en sukade er ook luchtig door. Doe het beslag over in de tulbandvorm en strijk de bovenkant glad.
Schuif de vorm op het rooster in het midden van de oven en laat de tulband in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken (erin gestoken satéstokje komt er dan droog uit). Neem de tulband uit de oven en laat 10 min. in de vorm afkoelen.
Maak de rand van de tulband voorzichtig met je vingertoppen los, zodat er lucht tussen tulband en vorm komt. Leg het rooster op de vorm, keer samen om en verwijder de vorm. Laat de tulband op het rooster afkoelen. Zet voor het serveren de tulband op een schaal en bestuif royaal met poedersuiker.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g rozijnen
100 g blanke rozijnen
100 g sukade
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g ongezouten roomboter
200 g witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 middelgrote scharreleieren
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
staafmixer