Frambozencupcakes
Frambozen door het beslag en een framboos bovenop.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Zeef het bakmeel en spatel erdoor en voeg de melk toe. Houd 1 framboos per cupcake achter en schep de rest van de frambozen door het mengsel.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Pers de citroen uit. Roer in een kom de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Rol de achtergehouden frambozen door basterdsuiker. Bestrijk de muffins met het glazuur en versier met de gesuikerde frambozen.
Frambozencupcakes
Frambozen door het beslag en een framboos bovenop.
null porties
225 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Zeef het bakmeel en spatel erdoor en voeg de melk toe. Houd 1 framboos per cupcake achter en schep de rest van de frambozen door het mengsel.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Pers de citroen uit. Roer in een kom de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Rol de achtergehouden frambozen door basterdsuiker. Bestrijk de muffins met het glazuur en versier met de gesuikerde frambozen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g witte basterdsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el volle melk
250 g verse frambozen
½ citroen
125 g poedersuiker
2 el witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
papieren cakevormpjes