Worteltaart met limoenglazuur
Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.
Schil en rasp de winterpeen. Voeg de peen, pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel. Schep het beslag in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart met het limoenrasp en snijd in 16 stukjes.
Worteltaart met limoenglazuur
Instructievideo - 02:25 min.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Worteltaart met limoenglazuur
Mmm... worteltjestaart! Met een frisse topping van limoenglazuur.
null porties
305 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.
Schil en rasp de winterpeen. Voeg de peen, pistachenoten en het gezeefde meel toe aan het eimengsel. Schep het beslag in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.
Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart met het limoenrasp en snijd in 16 stukjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 tl koek- en speculaaskruiden
1 mespunt zout
200 g lichtbruine basterdsuiker
3 middelgrote scharreleieren
150 ml zonnebloemolie
500 g winterpeen
95 g gepelde pistachenoten
185 g roomkaas naturel
150 g poedersuiker
1 limoen
Dit heb je nodig
bakpapier
brownievorm