Koffie-chocoladetaart met Maltesers
Ook als je niet jarig bent, is dit een geweldig leuke taart om te maken. De Maltesers maken de taart lekker crunchy.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
Klop met een mixer de boter met de suiker in 5 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Verwarm de melk tot lauwwarm. Roer de noten, melk en 1½ stick espresso door het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel erdoor. Schep in de vorm en bak de cake in ca. 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Verwijder de springvorm en laat 2 uur afkoelen op een rooster.
Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Snijd de chocolade grof en doe in een kom met de rest van het espressopoeder. Schenk de hete slagroom erover. Laat 5 min. staan en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 15 min. opstijven in de koelkast. Roer de ganache regelmatig door.
Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Leg de onderste laag op een bord en bestrijk met een laag ganache. Leg er een volgende cakelaag op, bestrijk die ook met ganache en dek af met de laatste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de ganache en versier de taart met de Maltesers. Plak ze indien nodig vast met een beetje ganache.
Koffie-chocoladetaart met Maltesers
Instructievideo - 04:07 min.
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Koffie-chocoladetaart met Maltesers
Ook als je niet jarig bent, is dit een geweldig leuke taart om te maken. De Maltesers maken de taart lekker crunchy.
null personen
860 kcal
25 min. bereiden
100 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine.
Klop met een mixer de boter met de suiker in 5 min. luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Verwarm de melk tot lauwwarm. Roer de noten, melk en 1½ stick espresso door het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel erdoor. Schep in de vorm en bak de cake in ca. 1 uur gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Verwijder de springvorm en laat 2 uur afkoelen op een rooster.
Verwarm de slagroom tegen de kook aan. Snijd de chocolade grof en doe in een kom met de rest van het espressopoeder. Schenk de hete slagroom erover. Laat 5 min. staan en roer tot een gladde massa. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens 15 min. opstijven in de koelkast. Roer de ganache regelmatig door.
Snijd de afgekoelde cake overlangs in 3 lagen. Leg de onderste laag op een bord en bestrijk met een laag ganache. Leg er een volgende cakelaag op, bestrijk die ook met ganache en dek af met de laatste laag. Bestrijk de taart rondom met de rest van de ganache en versier de taart met de Maltesers. Plak ze indien nodig vast met een beetje ganache.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g ongebrande hazelnoten
150 g ongezouten roomboter
225 g lichtbruine basterdsuiker
4 middelgrote eieren
100 ml volle melk
2 espressosticks
200 g zelfrijzend bakmeel
350 ml verse slagroom
350 g pure chocolade 72%
300 g Maltesers
Dit heb je nodig
hoge springvorm (Ø 18 cm)
bakpapier
keukenmachine