Chocoladetaart met fudge en tahin
Die swirl maak je niet met vanillebeslag, maar met sesampasta: verrassend!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de fudge in de breedte. Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een keukenmachine of handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker, de gesmolten chocolade en de yoghurt erdoor. Spatel vervolgens de fudge en de helft van de tahin erdoor.
Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter. Schenk het beslag in de vorm en strijk glad. Schep op verschillende plekken dotjes van de rest van de tahin over het beslag.
Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel. Zodat er een marmerpatroon ontstaat en bak in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel de gaarheid met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd in mooie puntjes.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocoladetaart met fudge en tahin
Die swirl maak je niet met vanillebeslag, maar met sesampasta: verrassend!
null porties
405 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade au bain-marie. Halveer de fudge in de breedte. Doe de boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een keukenmachine of handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker, de gesmolten chocolade en de yoghurt erdoor. Spatel vervolgens de fudge en de helft van de tahin erdoor.
Bekleed de springvorm met het bakpapier en vet de randen in met boter. Schenk het beslag in de vorm en strijk glad. Schep op verschillende plekken dotjes van de rest van de tahin over het beslag.
Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel. Zodat er een marmerpatroon ontstaat en bak in ca. 50 min. in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel de gaarheid met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster. Snijd in mooie puntjes.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g extra pure chocolade
100 g Johnny Doodle salted caramel fudge
200 g ongezouten roomboter
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
4 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
8 g vanillesuiker
150 g milde yoghurt
80 g tahin sesampasta
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)