Mini-chococheesecakes met zoutjesbodem
De een houdt van zoet, de ander van hartig. De oplossing? Een zoete cheesecake met een hartige bodem. Voor als je eens écht wilt verrassen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
Smelt de boter in een steelpan. Maal de zoutjes met de lichte basterdsuiker en de gesmolten boter in de keukenmachine fijn. Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Snijd de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen. Snijd ondertussen de fudge in zeer kleine blokjes. Splits 3 eieren, het eiwit wordt niet gebruikt.
Klop de roomkaas met de crème fraîche en de suiker met een mixer tot een luchtige massa. Klop de 3 hele eieren en de 3 eidooiers erdoor. Voeg de gesmolten chocolade en de fudge toe en roer door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de vormen en bak in ca. 45 min. in de oven gaar.
Laat de taartjes in de vorm op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd met een mesje de zijkanten los en haal de cake uit de vormpjes. Bestrooi de taartjes met het zeezout.
Mini-chococheesecakesmet zoutjesbodem
Instructievideo - 03:14 min.
Mini-chococheesecakes met zoutjesbodem
De een houdt van zoet, de ander van hartig. De oplossing? Een zoete cheesecake met een hartige bodem. Voor als je eens écht wilt verrassen.
null personen
810 kcal
25 min. bereiden
180 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
Smelt de boter in een steelpan. Maal de zoutjes met de lichte basterdsuiker en de gesmolten boter in de keukenmachine fijn. Verdeel het mengsel over de bodems van de springvormen en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet een pan met een laagje water op het vuur. Snijd de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie). Laat de chocolade iets afkoelen. Snijd ondertussen de fudge in zeer kleine blokjes. Splits 3 eieren, het eiwit wordt niet gebruikt.
Klop de roomkaas met de crème fraîche en de suiker met een mixer tot een luchtige massa. Klop de 3 hele eieren en de 3 eidooiers erdoor. Voeg de gesmolten chocolade en de fudge toe en roer door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de vormen en bak in ca. 45 min. in de oven gaar.
Laat de taartjes in de vorm op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd met een mesje de zijkanten los en haal de cake uit de vormpjes. Bestrooi de taartjes met het zeezout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
120 g ongezouten roomboter
250 g megamix zoutjes
50 g lichtbruine basterdsuiker
150 g pure chocolade 72%
100 g fudge caramel
6 middelgrote eieren
500 g roomkaas naturel
200 g crème fraîche
100 g kristalsuiker
½ tl zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
bakpapier
kleine springvormen (Ø 12 cm)
keukenmachine