Chocoladecake
Als je deze chocoladecake 1 keer maakt, zal iedereen er steeds weer om blijven vragen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Snijd de rest van de chocolade fijn in stukjes van ½ cm. Doe 200 g boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker en de gesmolten chocolade erdoor. Spatel vervolgens de stukjes chocolade erdoor.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Schenk het beslag in de vorm en bak in ca. 50 min in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Chocoladecake
Als je deze chocoladecake 1 keer maakt, zal iedereen er steeds weer om blijven vragen.
nagerecht
null personen
370 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de helft van de chocolade au bain-marie. Snijd de rest van de chocolade fijn in stukjes van ½ cm. Doe 200 g boter met de basterdsuiker en het zout in een kom en klop 15 min. met een handmixer tot een luchtige crème. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel boven het botermengsel en meng met een spatel voorzichtig door elkaar. Spatel de vanillesuiker en de gesmolten chocolade erdoor. Spatel vervolgens de stukjes chocolade erdoor.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier en vet de randen in met de rest van de boter. Schenk het beslag in de vorm en bak in ca. 50 min in het midden van de oven gaar. Controleer eventueel met een satéprikker. Steek de prikker in het midden van de cake. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm minimaal 1 uur afkoelen op een rooster.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g extra pure chocolade
215 g ongezouten roomboter
200 g bruine basterdsuiker
1 mespunt zout
4 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
8 g vanillesuiker
Dit heb je nodig
handmixer
cakevorm 30 cm